Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

Welke vloerbedekking in de slaapkamer?

1 maart 2023 | Vloerbekleding | Famst

Slaapkamer


De slaapkamer is een plaats waar comfort het allerbelangrijkste is. Maar het oog wil ook wat. Een stijlvolle inrichting maakt van deze ruimte een serene oase van rust. 

Een smaakvol inrichting begint natuurlijk met de juiste vloer. En op het vlak van slaapkamervloeren zijn er enorm veel mogelijkheden. Laat je inspireren… 

Voorwaarden voor een slaapkamervloer

Bij de keuze van een slaapkamervloer zijn er enkele factoren om rekening mee te houden:

  • Veelzijdig. De vloer moet bij de rest van het interieur passen. Daarom is het belangrijk dat er een ruime keuze aan kleuren en patronen is. 

  • Voet-vriendelijk. In de slaapkamer loop je regelmatig rond op blote voeten. Een vloer die zacht aanvoelt is dan mooi meegenomen.  

  • Geluidsarm. Een geluidsarme slaapkamervloer zal geen medebewoners wakker maken wanneer je ’s nachts naar het toilet moet.  

    Onze suggesties

    Op basis van bovenstaande eisen hebben we vier opties geselecteerd: 

    1. Vasttapijt 

    Vasstapijt biedt heel wat voordelen als vloerbekleding in de slaapkamer. Het is heerlijk zacht aan je voeten, stil en zorgt voor een knusse, warme sfeer. Het nadeel? Tapijt is moeilijker schoon te maken.  

     2. Parket 

    Parket is al jaren niet meer weg te denken uit woon- en eetkamers. Daarnaast is het erg geliefd als slaapkamervloer. Of je nu kiest voor massief of meerlaags parket, in eik, bamboe of een andere houtsoort; deze vloerbekleding oogt altijd luxueus.  

     3. Laminaat  

    Zoek je een budgetvriendelijke vloer voor je slaapkamer? Dan is laminaat een goede keuze. Er zijn letterlijk duizenden verschillende ontwerpen, kleuren en formaten verkrijgbaar. Voor elke slaapkamer is er een oplossing. 

    Tip: voorzie een geluiddempende folie onder de laminaatvloer. Zo vermijd je storende contactgeluiden.  

     4. Kurk   

    Kurk als vloerbekleding? Jazeker! Een kurkvloer isoleert tegen koude en geluid, en is daarmee een uitstekende keuze voor je slaapkamer. Bovendien voelen de tegels warm aan en hebben ze een gezellige, organische uitstraling.  

    Voor de productie worden er trouwens geen bomen gekapt. Men verwijdert enkel de schors, die nadien teruggroeit. Dat maakt van kurk een duurzame vloerbedekking.  

    Vraag advies

    Weet je niet goed welk materiaal het meest geschikt is of welke vloer in jouw slaapkamer het mooiste eindresultaat oplevert? Geen probleem. Vraag gerust advies aan onze specialisten.  


  • Recente berichten

    Categorieën

    Gratis e-book

    De verf- en kleurtrends voor 2024

    In ons gratis e-book leer je alles over de nieuwste verf- en kleurtrends voor 2024. Je vindt er ongetwijfeld een aantal leuke ideeën om toe te passen in jouw interieur.