Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

Wat is de maximale breedte van een spanplafond?

6 oktober 2018 | Spanplafonds | Famst

Spanplafond


Een spanplafond is een kunstdoek dat door middel van warmte strak wordt gespannen tegen onzichtbare profielen aan de muren. Het is een goedkope en degelijke oplossing voor wie zijn bestaand plafond op korte tijd wil vernieuwen. In dit artikel bespreken we enkele technische eigenschappen van een spanplafond, zoals de maximale breedte. Zoals we zullen zien, is die afhankelijk van het gekozen materiaal.

Spanplafonds zijn heel geschikt wanneer de draagconstructie beperkt of onstabiel is. Het gewicht bedraagt namelijk slechts 230 gram per vierkante meter. Dat gewicht wordt volledig gedragen door de zijmuren, en dus niet door de bovengelegen constructie. Spanplafonds zijn waterbestendig, afwasbaar en schimmelwerend. Ze kunnen ook perfect op maat gemaakt worden.

Spanplafonds zijn beschikbaar in tal van kleuren en afwerkingen: glans, hoogglans of mat. Ook reliëfverschillen, een marmereffect, ingewerkte ventilatie of verlichting is mogelijk. Op dat vlak hoeft een spanplafond dus helemaal niet onder te doen voor een klassiek plafond.

Twee types spanplafonds: pvc en polyester

Spanplafonds zijn beschikbaar in twee materialen: pvc en polyester. Pvc-spanwanden worden gemonteerd volgens het harpoensysteem: het doek wordt opgehangen aan een constructie op de muren. Het kan dus eenvoudig gedemonteerd worden. Wel zie je bij dit systeem nog lasnaden, al is dat vaak niet storend. Afhankelijk van de oppervlakte van het plafond varieert de afstand tussen de lasnaden tussen de 150 en 220 centimeter.

De maximale breedte van een polyester spanplafond

Polyester spanplafonds zijn vaak naadloos. Het plafond wordt door middel van speciale profielen of traditionele klemconstructies op de muren gemonteerd en opgespannen. De uitstraling is modern. De maximale breedte van een polyester spanplafond zonder naad is beperkt tot 5 meter. In de lengte kan je wel veel verder gaan. Polyester spanwanden kun je ook eenvoudig overschilderen.

Wil je een spanplafond bij je thuis plaatsen? Ontdek het assortiment in onze winkel. Onze productspecialisten staan je graag bij met raad en daad.


Recente berichten

Categorieën

Gratis e-book

De verf- en kleurtrends voor 2024

In ons gratis e-book leer je alles over de nieuwste verf- en kleurtrends voor 2024. Je vindt er ongetwijfeld een aantal leuke ideeën om toe te passen in jouw interieur.