Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

Wat zijn de voordelen van vliesbehang?

18 maart 2022 | Behang, Varia | Famst

Sofa hanglamp


Vliesbehang wint steeds meer aan populariteit ten opzichte van traditionele behangpapiersoorten. Dat is helemaal geen verrassing, want vliesbehang biedt allerlei voordelen.

Wat is vliesbehang?

Een likje verf kan wonderen doen. Geef je oude meubels een metamorfose door ze te schilderen in een Vliesbehang is een behang dat bestaat uit vezels (meestal cellulose of polyester) die samen met een vinyl toplaag op een papieren drager worden geperst. De rug van het behang bestaat uit ‘vlies’ – vandaar de naam.

De voordelen op een rijtje

Hier zijn 5 redenen om voor vliesbehang te kiezen:

1. Sneller behangen

De tijdswinst is een van de voornaamste redenen om voor vliesbehang te kiezen. Het gaat veel sneller dan traditioneel behangpapier. Smeer de muur in met lijm en breng de stroken aan. Simpel, toch? Je hebt zelfs geen behangtafel nodig!

PS: door deze tijdswinst wordt vliesbehang ook snelbehang genoemd.

2. Krimpvrij

Het is moeilijk om behangpapier met complexe patronen mooi op elkaar te laten aansluiten. Maar met vliesbehang wordt dit toch een beetje makkelijker. Het is namelijk krimpvrij. Er ontstaan dus geen spleten tussen stroken na het drogen.

3. Sterk

Vliesbehang is vele malen sterken dan klassiek behangpapier. Je kan dus zonder problemen een strook verwijderen en opnieuw plaatsen. Scheuren tijdens de behangwerken zijn zo goed als uitgesloten.

4. Maskerend

Omdat vliesbehang vrij dik is, heeft het een maskerende werking. Je hoeft dus niet elk minuscuul scheurtje of oneffenheid op de ondergrond weg te werken. Hierdoor bespaar je weer veel tijd.

5. Afwasbaar

Dankzij de vinyl toplaag is vliesbehang afwasbaar. Het is ook beter bestand tegen vocht, wat perfect is voor bijvoorbeeld een accentmuur in de badkamer.


Recente berichten

Categorieën