Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

Textielbehang: voordelen en mogelijkheden 

1 oktober 2023 | Behang | Famst

Textielbehang


Textielbehang is een fantastisch alternatief voor gewone verf. Het is een echte eyecatcher in je interieur. Ontdek wat textielbehang zo speciaal maakt en waar je het kan gebruiken.  

Wat is textielbehang? 

Textielbehang is behangpapier met een onderlaag van papier of vlies met daarop een laag natuurlijke textielvezels, zoals katoen, linnen, wol of zijde.  

De textuur van deze vezels geeft textielbehang haar unieke uitstraling. Met deze muurbekleding geef je elke kamer in huis een warme, modieuze sfeer. Het is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar decoratief behangpapier met een vleugje luxe. 

Voordelen van textielbehang 

Er zijn vier redenen om voor textielbehang te kiezen: 

1. Natuurlijke uitstraling 

Textielbehang komt tot haar recht in vrijwel elk interieur. Dat komt door de natuurlijke uitstraling. Het oogt niet alleen zacht, het voelt ook fijn aan. Bovendien laat dit behangpapier zich makkelijk combineren met andere natuurlijke materialen, zoals hout en steen. 

2. Decoratief  

Wil je een accentmuur in de kamer? Dan is textielbehang zeker het overwegen waard. Het is verkrijgbaar in vele kleuren, vezelsoorten en motieven. Van minimalistisch tot opvallend: er is voor ieder wat wils. 

3. Makkelijk verwijderbaar 

In tegenstelling tot sommige andere soorten behangpapier, is textielbehang relatief eenvoudig te verwijderen. Al wat je nodig hebt is een stoomapparaat.  

4. Geluiddempend 

De vezels in de toplaag hebben een geluiddempend effect. Dat is goed nieuws voor wie de akoestiek in een ruimte wil verbeteren.  

5. Krimpvrij 

Een laatste voordeel is de ‘stabiliteit’ van dit behang. Na het aanbrengen tegen een muur zal het niet meer krimpen. Dat maakt het makkelijker om stroken naadloos naast elkaar te plaatsen. 

Toepassingen

Textielbehang zien we vooral terug in ruimtes waar gezelligheid centraal staat, zoals de woonkamer en slaapkamer. Ook in chique restaurants en hotels komt dit behang regelmatig terug.  

We raden aan om textielbehang niet te gebruiken in keukens en badkamers. Het is namelijk niet vochtbestendig en moeilijk schoon te maken. 


Recente berichten

Categorieën

Gratis e-book

De verf- en kleurtrends voor 2024

In ons gratis e-book leer je alles over de nieuwste verf- en kleurtrends voor 2024. Je vindt er ongetwijfeld een aantal leuke ideeën om toe te passen in jouw interieur.