Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

Creatief aan de slag met restjes behangpapier

16 januari 2022 | Behang | Famst

opgerold papier


Eindelijk zijn die behangwerken klaar! Hoog tijd om op te ruimen. Waarschijnlijk heb je op het einde van de rit nog een paar restjes behangpapier over (of zelfs een halve rol). Gooi ze niet weg, maar maak er iets leuks van. Hier vind je alvast een paar ideetjes om je te inspireren.

Kasten versieren

Restjes behang zijn perfect om saaie kasten op te fleuren. Heb je bijvoorbeeld een open kast of een vitrinekast? Beplak de achterwand met behangpapier om het geheel een speelse toets te geven. En als je het huidige patroon beu bent, kan je dit makkelijk vervangen. Handig, toch?

Houten letters

Koop in een knutselwinkel een paar houten letters en bekleed ze met overschotjes van je behangpapier. Dat is erg leuk om bijvoorbeeld de naam van je zoon of dochter als decoratiestuk in de kinderkamer te gebruiken.

Creatieve stootborden

Echte durvers versieren hun trap. Beplak de stootborden (dat zijn de verticale delen) met een strook behang om je trap een frisse uitstraling te geven. Da’s makkelijk en goedkoop.

Inlijsten

Tover je behang om tot een kunstwerk door het in te lijsten. Dat kunnen een paar klassieke fotokaders zijn, maar je kan ook een strook behang tegen de muur plakken en er decoratieve houten latjes rond bevestigen.

Inpakpapier

Nog een tip: gebruik de overschot van je behang als inpakpapier. Zo gaat er niets verloren. Bovendien is het veel sterker dan cadeaupapier, waardoor je minder kans hebt op accidentele scheuren.

Lampenkappen

Heb je een paar tafel- of hanglampen met een stoffen kap? Met behulp van een stukje behangpapier verander je deze oude lampenkappen snel in echte pronkstukken. Doe het licht aan om het patroon nog meer te accentueren.

Muurstickers

Muurstickers zijn een leuke manier om een kinderkamer te versieren. Behangpapier is het perfecte alternatief. Gebruik een schaar om enkele vormen uit te knippen, bijvoorbeeld wolkjes, en plak ze tegen de muur. Zo simpel is het!

Potjes

Je hebt niet meteen grote stroken nodig om behangresten te hergebruiken. Met de kleinste stukjes kan je bijvoorbeeld oude blikken of potjes opfleuren. Gebruik ze als pennenhouder of zet er een paar bloemetjes in.


Recente berichten

Categorieën

Gratis e-book

De verf- en kleurtrends voor 2024

In ons gratis e-book leer je alles over de nieuwste verf- en kleurtrends voor 2024. Je vindt er ongetwijfeld een aantal leuke ideeën om toe te passen in jouw interieur.