Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

Inspiratie voor landelijk behangpapier

29 juni 2023 | Behang | Famst
Behangpapier is verkrijgbaar in honderd-en-een verschillende stijlen, van modern tot vintage en eclectisch. Toch blijft landelijk behangpapier een van de meest populaire keuzes. Wat maakt dit behang nu zo speciaal en hoe combineer je het met andere interieurelementen? Alle antwoorden vind je in dit artikel.  

Kenmerken van landelijk behang

Het is onmogelijk om landelijk behang in één zin te beschrijven. Er is namelijk enorm veel variatie op het vlak van kleuren en patronen. 

Eén ding is zeker: de ontwerpen werden geïnspireerd door de natuur. Daarom zien we vaak motieven met bloemen, planten en zelfs dieren. Dat sluit mooi aan bij het rurale karakter van deze woonstijl.  

Het kleurenpalet bestaat uit ingetogen aardse kleuren. Denk bijvoorbeeld aan ecru, leem, terracotta, roest of oker. En hoewel er ook behangpapier is met zeer felle kleuren, bestaat de overgrote meerderheid uit zachte pasteltinten.  

Deze combinatie zorgt ervoor dat landelijk behang een zekere rust en gezelligheid uitstraalt. Het is de perfecte keuze om je interieur een warme, charmevolle uitstraling te geven. 

Toepassingen

Landelijk behang past overal. Gebruik het als accentmuur in de woonkamer, eetkamer of keuken. Of wat dacht je van behang achter je bed? Dat is een mooie blikvanger voor je slaapkamer. Ook in heel wat restaurants, cafés en hotels zien we dit behangpapier opduiken. De mogelijkheden zijn dus eindeloos. 

Landelijk behangpapier combineren met verf 

Door het opvallende patroon wordt landelijk behang meestal beperkt tot één accentmuur, anders oogt de inrichting te druk. De rest van de muren krijgt dus een laagje verf. Tip: gebruik een kleur die in het behangpapier terugkomt. Op deze manier vormt alles een geheel.  

Hetzelfde trucje kan je toepassen op andere interieurelementen. Zoek meubelen, accessoires, gordijnen, tapijten, kussens, plaids… die bij het kleurenpalet van je landelijk behang en verf passen. Voeg er nog een paar leuke contraststukken aan toe, zoals een groen fluwelen zeteltje, als kers op de taart.  


Recente berichten

Categorieën

Gratis e-book

De verf- en kleurtrends voor 2024

In ons gratis e-book leer je alles over de nieuwste verf- en kleurtrends voor 2024. Je vindt er ongetwijfeld een aantal leuke ideeën om toe te passen in jouw interieur.