Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

De perfecte kleuren voor een kinderkamer

14 september 2022 | Verven | Famst

kinderkamer


De kinderkamer verven is waarschijnlijk een van de leukste schilderklussen in huis. Want hier kan je naar hartenlust spelen met kleuren en vormen. Wat inspiratie nodig? In dit artikel vind je een paar leuke tips en ideeën voor kleuren in kinderkamers.

Welke kleuren in de kinderkamer?

Blauw voor een jongen, roze voor een meisje? Dat kan. Toch stappen heel wat ouders af van dit cliché. Ze gaan bijvoorbeeld voor okergeel of terracotta in de kinderkamer. In 2022 zijn namelijk warme aardetinten super trendy. Combineer deze earth tones met houten kasten, een wollen tapijt en andere natuurlijke materialen.

Deze felle kleuren beperk je best tot een accentmuur. Wil je de hele kinderkamer dezelfde kleur geven, kies dan voor een lichter kleurenpalet, bijvoorbeeld poederroze of zacht olijfgroen. Dat brengt rust.

Accessoires zijn de perfecte manier om kleuraccenten te leggen. Een bordeaux fauteuil of een bolletjestapijt vormen leuke eyecatchers. Bovendien kan je die makkelijk vervangen wanneer je kind ouder wordt. Zo groeit de inrichting mee.

Speels met kleuren en vormen

In de kinderkamer mag je gerust experimenteren met kleuren. Schilder bijvoorbeeld een derde van de muur in een kleurtje en houd het bovenste gedeelte wit. Of gebruik twee tinten van dezelfde kleur om een berglandschap op de muur te schilderen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Probeer een optisch trucje

De meeste kinderkamers zijn aan de kleine kant. En dat is helemaal niet zo erg, want er zijn verschillende optische trucjes om een ruimtelijk effect te creëren. Kies voor een wit plafond en lichte kleuren op de muren. Zo lijkt de kamer groter. Probeer ook eens om de bovenste 10 cm van een muur in dezelfde kleur als het plafond te schilderen. Dankzij deze extra rand lijkt het plafond hoger.

Tip: gebruik bordverf

Kinderen durven weleens op de muren te tekenen. Daarom is het een goed idee om een stukje met schoolbordverf te beschilderen. Zo hebben ze een plek om hun creativiteit de vrije loop te laten, en blijven andere muren schoon.

Bordverf past trouwens overal. Niet alleen op muren, maar ook op kasten of deuren. 


Recente berichten

Categorieën

Gratis e-book

De verf- en kleurtrends voor 2024

In ons gratis e-book leer je alles over de nieuwste verf- en kleurtrends voor 2024. Je vindt er ongetwijfeld een aantal leuke ideeën om toe te passen in jouw interieur.