Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

Wat is de beste geluiddempende vloer?

1 november 2023 | Vloerbekleding | Famst

Baby spelend op vasttapijt


Laat je interieur niet verpesten door storende geluiden, lawaai of galm. Door aandacht te spenderen aan de akoestiek, zorg je voor een aangename leefruimte waar je met plezier de dag doorbrengt.  

De vloerbekleding heeft een grote invloed op dit akoestisch comfort. Een krakende vloer of eentje waarop stapgeluiden duidelijk hoorbaar zijn, zijn een echte doorn in het oog (of beter: oor). Daarom kies je best voor een geluiddempende vloer. 

Op het vlak van geluiddempende vloeren is er één duidelijke winnaar: tapijt. 

Vasttapijt als #1 

Vasttapijt is veruit de meest geluiddempende vloerbekleding. Ze werkt zelfs op twee vlakken. Het geluid naar onderliggende verdiepingen wordt gedempt en in de kamer zelf hoor je amper voetstappen.  

Daarnaast verbetert vasttapijt de akoestiek. De natuurlijke of synthetische vezels absorberen geluidsgolven. Je geniet dus van een hoger akoestisch comfort, zonder een vervelende galm.  

Geluidswerende ondervloeren 

Bij andere vloerbekledingen, zoals vinyl en laminaat, kan je het geluidsniveau verlagen door de juiste ondervloer te plaatsen. Deze ondervloer zal de holle klank reduceren en stapgeluiden dempen. Een correcte plaatsing is dan wel cruciaal. Anders is de geluidsdemping niet optimaal.  

Geluidsisolatie tijdens de bouwfase

In sommige projecten neemt men tijdens de bouwfase reeds maatregelen om storende geluiden tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan gespoten rubbergranulaten en minerale wol tussen de planken van houten verdiepingsvloeren. Overleg met je architect of deze technische aanpassingen nodig zijn.  


Recente berichten

Categorieën

Gratis e-book

De verf- en kleurtrends voor 2024

In ons gratis e-book leer je alles over de nieuwste verf- en kleurtrends voor 2024. Je vindt er ongetwijfeld een aantal leuke ideeën om toe te passen in jouw interieur.