Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

Behang voor de babykamer: tips en inspiratie 

1 juni 2023 | Behang | Famst

Babykamer


Hoera, een baby op komst! Hoog tijd om de babykamer in te richten. Speels behangpapier mag dan natuurlijk niet ontbreken. Laat je alvast inspireren door onderstaande tips en voorbeeldfoto’s. 

Tips voor babykamer behang

Beperk het behangpapier tot één accentmuur 

Behangpapier voor baby- en kinderkamers heeft meestal een vrij druk motief. Wanneer je de volledige kamer hiermee gaat bekleden, zal dit al gauw chaotisch ogen. Daarom raden we aan om het behang te beperken tot slechts één muur. Deze accentmuur vormt dan dé blikvanger van de ruimte.  

Think outside the box 

In de babykamer kiezen veel ouders roze behangpapier voor meisjes en blauw behangpapier voor jongens. Je mag gerust van deze tendens afwijken. Ga bijvoorbeeld voor muntgroen behangpapier of een trendy terracotta kleur.  

Denk aan de toekomst 

Het assortiment behangpapier is gigantisch. Van schattige beertjes tot kleurrijke regenbogen, er zijn letterlijk duizenden ontwerpen verkrijgbaar. 

Toch raden we aan om voor een tijdloos ontwerp te kiezen. Waarom? Omdat de inrichting meegroeit met je kind. Met tijdloos behangpapier hoef je niet na enkele jaren alles te strippen en opnieuw te behangen.  

Kies een thema

Probeer de babykamer aan te kleden volgens een thema. Zo past alles mooi bij elkaar. Wat dacht je van een junglethema? Bekleed een muur met behangpapier met palmbladeren, hang een pluchen olifantenhoofd op, koop een rotan schommelstoel en leg een tapijtje in de vorm van een tijger op de vloer.  

Verf en behang 

Waarschijnlijk combineer je het behangpapier met enkele geverfde muren. Voor babykamers raden we biologische verven aan. Met hun biobased grondstoffen zijn ze beter voor het milieu en de gezondheid van je kleine spruit.  

Bezoek onze behangwinkel 

Wil je door behangboeken bladeren of heb je nood aan professioneel advies? Kom eens langs in onze behangwinkel in Turnhout. Onze specialisten helpen je graag verder.  


Recente berichten

Categorieën