Op weekdagen open tot 18u00, contacteer ons

Behangpapier in de badkamer, kan dat? 

1 juni 2024 | Behang | Famst

Behangpapier in badkamer


Behang zorgt voor extra sfeer in heel je woning, van keuken tot slaapkamer. Maar kan het ook in de badkamer? En zo ja, waar moet je dan op letten?

Waarom badkamerbehang? 

Er zijn drie redenen om behangpapier in de badkamer te gebruiken: 

  • Prijs: behang is meestal goedkoper dan wandtegels. Om je badkamer op een budgetvriendelijke manier aan te kleden is het dus een uitstekende keuze. 

  • Aanbod: er zijn – letterlijk – duizenden verschillende ontwerpen, kleuren en structuren verkrijgbaar. Subtiel of opvallend, modern of landelijk, voor elke badkamer is er een oplossing. 

  • Tijd: behangen gaat sneller dan tegelen. Met behangpapier in de badkamer bespaar je dus flink wat tijd.

Kies voor vinylbehang 

Als je eraan denkt om je badkamer te behangen, is het belangrijk om het juiste type behangpapier te kiezen. Niet elke soort is geschikt voor de badkamer. Dit is namelijk een natte ruimte met een hoge luchtvochtigheid. Traditioneel simplex/duplexbehang zou hierdoor schade oplopen.  

Vinylbehang is een betere keuze. 

Dit behangpapier is bijzonder sterk. Je hoeft dus niet te vrezen voor scheurtjes door wisselende temperaturen en luchtvochtigheden. Bovendien is vinylbehang afwasbaar. Het heeft geen last van spatten, waardoor het perfect is voor vochtige ruimtes zoals de badkamer.  

Enkele tips

  • Hoewel vinylbehang spatwaterbestendig is, is het niet compleet bestand tegen water. Je kan het dus niet in de douche zelf hangen. 

  • Voor behang in de badkamer is een goede ventilatie belangrijk. Open het raam na een douche of bad of installeer een afzuigsysteem. 

  • Je kan een speciale coating aanbrengen als extra beschermlaag.


Recente berichten

Categorieën

Gratis e-book

De verf- en kleurtrends voor 2024

In ons gratis e-book leer je alles over de nieuwste verf- en kleurtrends voor 2024. Je vindt er ongetwijfeld een aantal leuke ideeën om toe te passen in jouw interieur.